Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 22g9kcal2.1g0.1g0g0g
Liivate 1.9g6.5kcal1.6g0g0g0g
Hermesetas-jauhe1.2g3.6kcal0g0.7g0g0.5g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g39kcal7.4g1.6g0g1g
Valittu annoskoko56g19kcal3.7g0.8g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g10kcal1.9g0.4g0g0.3g
Arvot/100g100g35kcal6.6g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954