Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 35g78kcal6.2g0g6g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kauralese 2.3g8.4kcal0.4g1.1g0.2g0.4g
Kananmuna kuoreton 5.6g8kcal0.7g0g0.6g0g
Gouda juusto5.6g24kcal1.5g0g2g0g
Voi 0.9g6.8kcal0g0g0.8g0g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana112g270kcal17.8g2.8g21g1g
Valittu annoskoko56g135kcal8.9g1.4g10.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna28g68kcal4.5g0.7g5.3g0.3g
Arvot/100g100g241kcal15.9g2.5g18.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272