Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g33g7.9kcal0.6g1g0.2g0.6g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g8.2g17kcal1.9g0g1.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)1.9g3kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana113g89kcal5.6g3.6g5.8g1.6g
Valittu annoskoko56g45kcal2.8g1.8g2.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna28g22kcal1.4g0.9g1.5g0.4g
Arvot/100g100g79kcal5g3.2g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573