Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 210g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 19g167kcal0g0g18.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.9g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.4g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 35g208kcal8.1g4.4g17.3g2.1g
Kauralese 21g76kcal3.8g9.6g1.6g3.7g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Soijarouhe, vaalea 12g47kcal4.7g5.7g0.3g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 137g469kcal13.9g95.7g1.6g4.8g
Grahamjauho 116g379kcal12.2g70.2g2.5g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g2700kcal85.8g372.2g84.4g47g
Valittu annoskoko560g1350kcal42.9g186.1g42.2g23.5g
Annoskoko puolitettuna280g675kcal21.5g93.1g21.1g11.8g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785