Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Peruna, punnittu kuorineen 70g45kcal1.1g9.2g0.1g0.6g
Porkkana 70g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Paistijauheliha nauta 5%280g361kcal58.2g0g14g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa70g210kcal16.1g0g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1127g1319kcal153.6g33.6g60.8g7.6g
Valittu annoskoko564g660kcal76.8g16.8g30.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna282g330kcal38.4g8.4g15.2g1.9g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794