Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 132g954kcal1.6g0.5g106.9g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 12g49kcal0.4g11.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 102g128kcal11.2g0.3g9.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g138g830kcal33.2g9.1g74.7g0g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 88g291kcal1.8g2.6g30.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl16g100kcal2.2g0.5g9.8g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g73g113kcal0.3g27.6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g4944kcal101.8g107.2g463.4g1.2g
Valittu annoskoko564g2472kcal50.9g53.6g231.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna282g1236kcal25.5g26.8g115.9g0.3g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223