Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2341g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g52g185kcal23.2g20.6g3.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 258g783kcal22.5g142.7g4.9g35.8g
Vehnäjauho puolikarkea 2739g9398kcal279.1g1917.3g32.9g95.9g
Siirappi 94g282kcal0.1g69.4g0g0g
Oliiviöljy 126g1118kcal0g0g126.4g0g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11312g23533kcal649.8g4300g334.6g263.4g
Valittu annoskoko5656g11767kcal324.9g2150g167.3g131.7g
Annoskoko puolitettuna2828g5883kcal162.5g1075g83.7g65.9g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206