Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4810g1015kcal57.7g163.5g9.6g101g
Oliiviöljy 271g2393kcal0g0g270.6g0g
Inkivääri, tuore, silputtu60g48kcal1.1g10.7g0.5g1.2g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Soijakastike 120g73kcal6.2g11.4g0.1g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Ruohosipuli, tuore241g65kcal3.4g9.1g1.4g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g7514kcal158.4g437.8g566.6g221g
Valittu annoskoko5664g3757kcal79.2g218.9g283.3g110.5g
Annoskoko puolitettuna2832g1879kcal39.6g109.5g141.7g55.3g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764