Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g188g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g15g3.8kcal0.1g1.3g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 301g596kcal7.9g2.3g58.4g20.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g1333kcal21.8g30.8g118.4g47.8g
Valittu annoskoko567g667kcal10.9g15.4g59.2g23.9g
Annoskoko puolitettuna284g333kcal5.5g7.7g29.6g12g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081