Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka131g355kcal26.3g0g27.6g0g
Kurkku 88g10kcal0.5g1.2g0.1g0.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g110g22kcal0.7g4.2g0.3g1.5g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 44g5.7kcal0.5g0.4g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 96g138kcal12g0.3g9.9g0g
Vispikerma (Milbona)88g257kcal2.2g2.8g26.3g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Sinappi (teollinen)4.4g5.6kcal0.2g0.6g0.3g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 4.4g1.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g1592kcal84.8g20.2g129.2g5.2g
Valittu annoskoko567g796kcal42.4g10.1g64.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna284g398kcal21.2g5.1g32.3g1.3g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956