Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)38g131kcal4.5g25.9g0.7g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g319kcal9g51.8g7.6g3.8g
Valittu annoskoko57g160kcal4.5g25.9g3.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna29g80kcal2.3g13g1.9g1g
Arvot/100g100g281kcal7.9g45.5g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462