Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis27g31kcal6g0g0.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5.3kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.1kcal0.1g0.6g0g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi, Heinz1.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g82kcal12.2g2g2.8g0g
Valittu annoskoko58g41kcal6.1g1g1.4g0g
Annoskoko puolitettuna29g20kcal3.1g0.5g0.7g0g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.7g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079