Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1697g458kcal22.1g81.5g3.4g28.9g
Valkosipuli, tuore, silputtu29g30kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Rypsiöljy 29g254kcal0g0g28.8g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g181kcal5.4g36.9g0.6g1.8g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g58g124kcal7.9g12.4g4.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 3835g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g2191kcal75.4g295g75.6g62.6g
Valittu annoskoko5712g1096kcal37.7g147.5g37.8g31.3g
Annoskoko puolitettuna2856g548kcal18.9g73.8g18.9g15.7g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330