Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 376g286kcal7.1g58.2g0.8g3.8g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)63g94kcal6.3g6.9g4.4g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)50g80kcal1.4g1.4g7.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.5g4.7kcal0.3g0.6g0.1g0.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.3g2.9kcal0.2g0.3g0.1g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1148g1025kcal32.4g142g31.2g10.8g
Valittu annoskoko574g512kcal16.2g71g15.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna287g256kcal8.1g35.5g7.8g2.7g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075