Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g75g270kcal10.8g44.2g5.3g7.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 313g142kcal9.4g15g4.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1150g825kcal40.4g118.4g20g14.2g
Valittu annoskoko575g412kcal20.2g59.2g10g7.1g
Annoskoko puolitettuna288g206kcal10.1g29.6g5g3.6g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103