Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 90g38kcal8.8g0.4g0.1g0g
Sokeri 150g607kcal0g149.5g0g0g
Flora Vanilla 12%187g355kcal8.4g29.9g22.4g0g
Puolukka 150g58kcal0.7g10.2g0.7g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g2117kcal35.8g380g46.4g7.8g
Valittu annoskoko576g1059kcal17.9g190g23.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna288g529kcal9g95g11.6g2g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133