Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 113g44kcal0.5g7.7g0.6g2.9g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Mannasuurimo 56g178kcal5.7g35.8g0.6g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g702kcal12.4g150.8g2.4g9.8g
Valittu annoskoko576g351kcal6.2g75.4g1.2g4.9g
Annoskoko puolitettuna288g176kcal3.1g37.7g0.6g2.5g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423