Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Karjalanpaisti atria 700g1573g2517kcal298.9g0g144.7g0g
Valkosipuli 32g34kcal2.5g5.1g0.2g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 3371g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.7g0.9g11.2g
Sipuli (kuorittu)270g73kcal3.5g12.9g0.5g4.6g
Maustepippuri, annos 1g9g0.3kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g6096kcal615.2g89.4g360.2g33g
Valittu annoskoko5760g3048kcal307.6g44.7g180.1g16.5g
Annoskoko puolitettuna2880g1524kcal153.8g22.4g90.1g8.3g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165