Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g5333g3467kcal170.7g256g186.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton213g45kcal0.6g3.4g0g0.2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g27g45kcal2.1g8.5g0.2g0g
Sinappi 53g70kcal2.3g7.5g3.2g0.9g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g80g48kcal2.4g12g0.1g0g
Tilli mauste53g9kcal0.7g0.5g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g7368kcal357.6g575.8g381.2g2.2g
Valittu annoskoko5760g3684kcal178.8g287.9g190.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna2880g1842kcal89.4g144g95.3g0.6g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789