Pehmeä tomaattikeitto (painonvartijat)

Paista pilkotut sipuli ja valkosipuli läpikuultaviksi öljyssä kattilassa keskilämmöllä n.10 min. Lisää vehnäjauhot ja paista vielä pari minuuttia.

Lisää kasvisliemi, tomaattipyree, tomaatit ja basilika kokoajan sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla n.20 min. Soseuta keitto esim.

sauvasekoittimella.

Lisää mustapippuri ja maitorahka ja kuumenna vielä tarjoiluvalmiiksi - älä kiehauta! Voi koristella vaikka tuoreella basilikalla tai purjorenkailla...

Kevyttä ja hyvää!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 480 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemi laimennettu 3000g278kcal8.7g12.3g21.6g1.5g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g90g67kcal4.1g11.6g0.2g0g
Tomaatti 1500g342kcal8.4g51.8g4.5g21g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Maitorahka, Valio, 0,3300g195kcal33g12.6g0.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g708g191kcal9.2g34g1.4g12g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta120g432kcal15.6g84g2.5g4.2g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g3585kcal160.4g418g122.6g81.6g
Valittu annoskoko5760g1792kcal80.2g209g61.3g40.8g
Annoskoko puolitettuna2880g896kcal40.1g104.5g30.7g20.4g
Arvot/100g100g31kcal1.4g3.6g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83267