Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g2797g10068kcal391.5g1901.7g86.7g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g140g35kcal0.6g11.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g35g36kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 2028g2853kcal37.9g11.2g279.2g96.5g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )350g3146kcal0g0g349.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g210g833kcal46.1g0g69.2g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g210g814kcal69.2g0g59.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11536g35570kcal1096.2g3860.8g1689.2g195.6g
Valittu annoskoko5768g17785kcal548.1g1930.4g844.6g97.8g
Annoskoko puolitettuna2884g8893kcal274.1g965.2g422.3g48.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961