Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha801g1329kcal152.1g0g80.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1335g1016kcal25.1g206.9g2.7g13.3g
Porkkana 134g44kcal0.8g7.4g0.3g3.4g
Lanttu 134g39kcal1.3g6.1g0.4g2.4g
Sipuli 134g40kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 3203g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)29g82kcal2.8g5.3g5.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11552g5100kcal367.6g464.2g178.8g43g
Valittu annoskoko5776g2550kcal183.8g232.1g89.4g21.5g
Annoskoko puolitettuna2888g1275kcal91.9g116.1g44.7g10.8g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462