Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1000g3023kcal179.2g485g10g107g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g600g1890kcal72g6g180g0g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Sinappi 30g39kcal1.3g4.2g1.8g0.5g
Lihaliemikuutio Maggi33g92kcal3g2.3g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11566g10153kcal514.2g1006.6g399.2g219g
Valittu annoskoko5783g5077kcal257.1g503.3g199.6g109.5g
Annoskoko puolitettuna2892g2538kcal128.6g251.7g99.8g54.8g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576