Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 2251g4917kcal411.5g0g366.9g0g
Sipuli 150g45kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Valkopippuri 11g30kcal1.1g4.5g0.2g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 3002g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g98g27kcal0.6g5.8g0.2g2.4g
Lanttu, keitetty, suolaa 90g26kcal0.9g4.2g0.3g1.6g
Peruna, keskikokoinen 60g180g108kcal2.7g23.4g0.2g1.6g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11592g10308kcal837.4g90.2g736.2g22g
Valittu annoskoko5796g5154kcal418.7g45.1g368.1g11g
Annoskoko puolitettuna2898g2577kcal209.4g22.6g184.1g5.5g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392