Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)719g194kcal9.3g34.5g1.4g12.2g
Peruna, punnittu kuorineen 719g465kcal11.5g94.8g1.2g6.1g
Porkkana 719g235kcal4.5g40g1.4g18.3g
Paistijauheliha nauta 5%2876g3711kcal598.3g0g143.8g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7.2g20kcal0.8g2.8g0.2g1.9g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa719g2157kcal165.4g0g165.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11592g13565kcal1579.6g344.2g626.8g77g
Valittu annoskoko5796g6783kcal789.8g172.1g313.4g38.5g
Annoskoko puolitettuna2898g3391kcal394.9g86.1g156.7g19.3g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794