Vehnäinen pataleipä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin sekoituskulhossa.

Kaada joukkoon vesi ja sekoita haarukalla aineet sekaisin.

Älä vaivaa! Taikina jää löysäksi.

Peitä kulho kelmulla, johon on tehty muutama reikä ja jätä kulhon huoneenlämpöön 24 tunniksi.

Laita valurautapata uuniin.

Laita uuni päälle 230 asteeseen.

Kaada taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikinaa pari kertaa jauhoissa.

Nostele valuvat reunat taikinan keskelle ja anna taikinan levätä pöydällä kunnes uuni on 230 astetta.

Avaa uunin luukku ja vedä pata ulos.

Nosta löysä taikina pataan ja laita kansi päälle ja uunin luukku heti kiinni.

Paista kannen alla 30 minuuttia.

Leipä kohoaa padassa ja pysyy mehevänä kannen alla.

Ota kansi pois puolentunnin paistamisen jälkeen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia, että pinta ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 825 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g220kcal6.6g44.8g0.8g2.2g
Valittu annoskoko58g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna29g55kcal1.7g11.2g0.2g0.6g
Arvot/100g100g189kcal5.7g38.6g0.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=457573