Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 24g3.6kcal0.3g0.3g0g0.4g
Sipuli 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kevytkerma9g11kcal0.3g0.4g0.9g0g
Valkoviini kuiva 4.7g3.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g1.2g1.1kcal0g0g0.1g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g1.9g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Rypsiöljy 0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g58kcal2g1.6g3.6g0.8g
Valittu annoskoko58g29kcal1g0.8g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna29g15kcal0.5g0.4g0.9g0.2g
Arvot/100g100g50kcal1.7g1.4g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402