Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g4.7g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Tomaattimurska 30g8.8kcal0.2g1.6g0.1g0.6g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 2.2g0.6kcal0.1g0g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g44kcal1g4.8g2g1.2g
Valittu annoskoko58g22kcal0.5g2.4g1g0.6g
Annoskoko puolitettuna29g11kcal0.3g1.2g0.5g0.3g
Arvot/100g100g38kcal0.9g4.1g1.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766