Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi10g44kcal0.6g5.9g2.1g0.3g
Voi 2g14kcal0g0g1.6g0g
Vadelma 12g4.8kcal0.1g0.5g0.1g0.4g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g3.9g10kcal0.2g0.1g0.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 3.9g13kcal0.1g0.1g1.4g0g
Liivatelehti, gelatiini20g69kcal16.8g0g0g0g
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g335kcal35.6g19.4g12.2g1.4g
Valittu annoskoko58g168kcal17.8g9.7g6.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna29g84kcal8.9g4.9g3.1g0.4g
Arvot/100g100g289kcal30.7g16.7g10.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584