Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt18g8.4kcal0.6g0.9g0.3g0g
Hiiva 1.8g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.5g4.4kcal0g1.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.4g7.6kcal0.7g0.2g0.5g0.7g
Ruisjauho (Rainbow)15g47kcal1.5g9.2g0.3g2g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl3.6g33kcal0g0g3.6g0g
Puolukka 2.2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g301kcal8.8g42.8g9.8g6.8g
Valittu annoskoko59g151kcal4.4g21.4g4.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna29g75kcal2.2g10.7g2.5g1.7g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.3g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600