Annaburanan kaalikeitto

Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Annaburana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali19g4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7g12kcal1.3g0g0.7g0g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)4.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g36kcal3g1.6g1.6g1g
Valittu annoskoko59g18kcal1.5g0.8g0.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna30g9kcal0.8g0.4g0.4g0.3g
Arvot/100g100g30kcal2.5g1.4g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=334655