Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g337g81kcal6.1g10.1g1.7g6.4g
Sipuli 112g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Voi, 1 tl, 5 g17g123kcal0.2g0.2g13.5g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g84g177kcal19.4g0g10.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)19g31kcal0.5g0.5g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1161g915kcal57g36g58.6g17g
Valittu annoskoko580g458kcal28.5g18g29.3g8.5g
Annoskoko puolitettuna290g229kcal14.3g9g14.7g4.3g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573