Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 68g492kcal0.8g0.3g55.1g0g
Sokeri 38g156kcal0g38.4g0g0g
Muna, annos 60g27g24kcal2g0.2g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.1g0.7g2.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 27g91kcal0g22.1g0g0.4g
Leivinjauhe 2.3g4kcal0.1g0.9g0g0g
Raparperi 226g76kcal1.6g12.4g0.2g3.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 90g58kcal2.9g4.4g3.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Sokeri38g156kcal0g38.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1161g2551kcal26.8g325.4g121.6g11.4g
Valittu annoskoko581g1276kcal13.4g162.7g60.8g5.7g
Annoskoko puolitettuna290g638kcal6.7g81.4g30.4g2.9g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205