Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli 5.8g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g58g16kcal0.4g3.5g0.1g1.5g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 175g251kcal16.9g3.6g19g0.4g
Tomaattimurska 70g21kcal0.4g3.7g0.1g1.3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g146g37kcal1.9g6.1g0.3g0g
Soijakastike 4.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Punaviini 29g21kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1162g833kcal43g45.2g48.2g9.6g
Valittu annoskoko581g417kcal21.5g22.6g24.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna291g208kcal10.8g11.3g12.1g2.4g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424