Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 156g73kcal0.8g13.1g0.3g3g
Raparperi 63g21kcal0.4g3.4g0.1g0.9g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g38g135kcal4.5g26.2g0.9g1.5g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1162g559kcal11.4g110.4g2.6g10.8g
Valittu annoskoko581g280kcal5.7g55.2g1.3g5.4g
Annoskoko puolitettuna291g140kcal2.9g27.6g0.7g2.7g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483