Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2802g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 374g143kcal3.7g25.8g0.7g9.3g
Kaali, paistettu 257g210kcal3.2g10.9g15.9g5.6g
Sipuli, paistettu 117g118kcal1.5g5.7g9.6g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g39kcal3g6.1g0.2g0.7g
Kevyt Herkkulenkki, Atria467g607kcal56g5.1g41.6g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 1635g895kcal26g214.3g2.8g13.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g70g276kcal2.1g14g23.8g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos47g336kcal0.2g0.2g37.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11620g5276kcal192.4g567.8g264.4g65.4g
Valittu annoskoko5810g2638kcal96.2g283.9g132.2g32.7g
Annoskoko puolitettuna2905g1319kcal48.1g142g66.1g16.4g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777