Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini21g74kcal18.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton265g56kcal0.8g4.2g0g0.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 2123g1362kcal67.9g102.3g74.3g0.2g
Kananmuna, keitetty 1274g1817kcal159.2g3.8g130.6g0g
Sipuli (kuorittu)425g115kcal5.5g20.4g0.8g7.2g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g1592g2070kcal388.5g23.9g36.6g0g
Tilli mauste49g8.3kcal0.7g0.5g0.4g0g
Ruohosipuli, tuore74g20kcal1g2.8g0.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11648g11045kcal1283.6g315.8g486.2g17g
Valittu annoskoko5824g5522kcal641.8g157.9g243.1g8.5g
Annoskoko puolitettuna2912g2761kcal320.9g79g121.6g4.3g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121