Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki2827g2262kcal367.5g56.5g56.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2827g3740kcal74.4g90.5g339.3g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 57g230kcal0g56.5g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g99g31kcal0g9.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11648g12524kcal883.8g426.8g791.6g0g
Valittu annoskoko5824g6262kcal441.9g213.4g395.8g0g
Annoskoko puolitettuna2912g3131kcal221g106.7g197.9g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803