Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1206g8563kcal9g4.8g964.5g0g
Sokeri 769g3120kcal0g767.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1175g4114kcal141.1g834.6g24.7g35.3g
Kananmuna kuoreton 332g473kcal41.4g1g34g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)452g149kcal14.9g22.2g0g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka30g120kcal0g29.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1808g615kcal3.6g128.4g5.4g32.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g30g110kcal1.1g24g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11664g34633kcal425.4g3648g2059.4g136.2g
Valittu annoskoko5832g17317kcal212.7g1824g1029.7g68.1g
Annoskoko puolitettuna2916g8658kcal106.4g912g514.9g34.1g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272