Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 150g1062kcal1.1g0.6g119.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1795g592kcal59.2g87.9g0g0g
Hiiva 150g111kcal19.6g1.6g0.6g10.3g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki598g335kcal50.8g29.9g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3110g10672kcal316.9g2177.3g37.3g108.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11664g25546kcal895.2g4594.6g317.4g238.4g
Valittu annoskoko5832g12773kcal447.6g2297.3g158.7g119.2g
Annoskoko puolitettuna2916g6387kcal223.8g1148.7g79.4g59.6g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567