Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 80g31kcal0.8g5.5g0.2g2g
Palsternakka 38g24kcal0.2g4.4g0.2g1.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g59g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)4g10kcal0.4g0.1g0.9g0.1g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g3.7g4.2kcal0g0.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 100g39kcal0.2g8.2g0.1g1.5g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g38g79kcal8.6g0g4.9g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g13g18kcal0.4g0.8g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1169g440kcal22.8g45.6g15.8g12.6g
Valittu annoskoko584g220kcal11.4g22.8g7.9g6.3g
Annoskoko puolitettuna292g110kcal5.7g11.4g4g3.2g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712