Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g2501g3251kcal25g25g25g25g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.8g2g5.7g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Vesi2501g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g150g570kcal1.5g138.1g0.8g0g
Oliiviöljy 75g664kcal0g0g75g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11680g10329kcal98g597g207.4g76.8g
Valittu annoskoko5840g5165kcal49g298.5g103.7g38.4g
Annoskoko puolitettuna2920g2582kcal24.5g149.3g51.9g19.2g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026