Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 801g307kcal8g55.2g1.6g20g
Palsternakka 375g239kcal1.9g44.3g1.5g16.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g591g159kcal7.7g28.3g1.2g10g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)40g100kcal4.4g1.2g8.8g0.6g
Vesi2502g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g38g42kcal0.3g8.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1001g386kcal1.6g81.7g0.9g15g
Mustapippuri, annos 1g2.5g5.7kcal0.3g1g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g375g788kcal86.3g0g48.8g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g125g175kcal3.5g8.1g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11700g4406kcal228g456.8g155.8g125g
Valittu annoskoko5850g2203kcal114g228.4g77.9g62.5g
Annoskoko puolitettuna2925g1102kcal57g114.2g39g31.3g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712