Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 963g733kcal18.1g149.3g1.9g9.6g
Vesi, vesijohtovesi 3503g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 326g107kcal2g18.1g0.7g8.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g70g21kcal0.7g2.8g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Hirvenjauheliha oma saalis736g824kcal161.8g0g22.1g0g
Emmental juustoraaste, lidl175g645kcal50.8g0g49g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11704g4701kcal468.8g348g148.2g38.4g
Valittu annoskoko5852g2351kcal234.4g174g74.1g19.2g
Annoskoko puolitettuna2926g1175kcal117.2g87g37.1g9.6g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312