Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 4005g955kcal72.1g87.3g12g91.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1202g760kcal36g57.7g42.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84.1g1.4g4.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen120g865kcal1.2g1.2g96.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste401g1442kcal116.2g6.8g112.2g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11776g9578kcal475.4g474.2g607.8g191g
Valittu annoskoko5888g4789kcal237.7g237.1g303.9g95.5g
Annoskoko puolitettuna2944g2394kcal118.9g118.6g152g47.8g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130