Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g93g154kcal18.7g0g8.9g0g
Peruna, vanha, kuorittu 158g120kcal3g24.4g0.3g1.6g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g105g21kcal1g3.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 233g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1179g600kcal45.4g55g19.6g3.2g
Valittu annoskoko590g300kcal22.7g27.5g9.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna295g150kcal11.4g13.8g4.9g0.8g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506