Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa12g2.1kcal0g0.3g0.1g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g8.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Purjosipuli 7g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g7g2kcal0g0.4g0g0.2g
Maa-artisokka 14g6.4kcal0.1g1.2g0g0.6g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)7g4.2kcal0.1g0.3g0.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2.8g8.4kcal0.6g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g53kcal2g5.4g2g2g
Valittu annoskoko59g27kcal1g2.7g1g1g
Annoskoko puolitettuna30g13kcal0.5g1.4g0.5g0.5g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.6g1.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090