Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 18g4.4kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 18g6.4kcal0.8g0.4g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.7g2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)15g23kcal0.4g0.4g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g76kcal3.4g3.4g5.2g2g
Valittu annoskoko59g38kcal1.7g1.7g2.6g1g
Annoskoko puolitettuna30g19kcal0.9g0.9g1.3g0.5g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.9g4.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139