Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 31g12kcal0.3g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 13g38kcal1.2g1.7g2.9g0.2g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g6.3g16kcal1g0.1g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g143kcal5.6g9.6g8.6g2.2g
Valittu annoskoko60g72kcal2.8g4.8g4.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna30g36kcal1.4g2.4g2.2g0.6g
Arvot/100g100g121kcal4.7g8.1g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484