Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.7kcal0g0g0.1g0g
Kukkakaali 22g5.2kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Palvikinkku HK 3%3.8g3.8kcal0.7g0g0.1g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g21kcal2.2g1.2g0.6g1g
Valittu annoskoko60g10kcal1.1g0.6g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna30g5kcal0.6g0.3g0.2g0.3g
Arvot/100g100g17kcal1.8g1g0.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830